Utlovad bullerisolering uteblir

Flera fastighetsägare i Hasselstad och i Kallinge som tidigare blivit lovade bullerisolering av sina bostäder får inga bullerdämpande åtgärder sedan försvaret lämnat in nya bullerberäkningar.
-Husen ligger nu precis utanför gränsen för 90 dB i försvarets nya redovisning av de bullermattor från flygplanen på F17 som skickats till generalläkaren, säger Rune Johansson som företräder Hasselstads samhällsförening. För ett och ett halvt år sedan kontaktade Fortifikationsverket en fastighetsägare i Hasselstad om bulleråtgärder och entreprenörer var också och tittade på de arbeten som skulle göras, som byte av fönster och ny fasad på huset. Men i fredags ringde man till familjen och meddelade att det inte blir någon bullerisolering. -Det är katastrofalt att man kan behandla människor på det här sättet, säger Rune Johansson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".