30 jobb försvinner från Foodtankers i Karlshamn

Företaget Foodtankers, med huvudkontor i Karlshamn, varslar uppemot 10 anställda om uppsägning. Och under nästa år kommer ytterligare 20 anställda att tvingas sluta sina jobb på företaget.
Idag har Foodtankers 105 anställda i Karlshamn, Mjölby, Växjö och Malmö och var jobben kommer att försvinna är idag inte klart. Hårda tider väntar Foodtankers transporterar flytande matprodukter och företaget märker att svensk livsmedelsindustri har det tufft. - Ett exempel är Danska Carlsberg som har lagt ner sin verksamhet i Sverige och det har drabbat oss, säger Foodtankers vd Tomas Pettersson. Verksamhet flyttas till låglöneländer Höga kostnader i Sverige i kombination med en kraftigt ökad konkurrens i Europa är orsaken till neddragningarna. I samband med att nya länder kommer med i EU i maj nästa år kommer Foodtankers att flytta en del av verksamheten till Ungern och det är då 20 anställda i Sverige kommer att sägas upp från sina arbeten. Kan bli ytterligare uppsägningar Tomas Pettersson utesluter inte att det kan komma ännu fler neddragningar. - Mycket beror på vilka konsekvenser EU-utvidgningen får, säger han. - Det kommer att bli ökad konkurrens, men till vilken grad och hur pass rustade är våra framtida konkurrenter i Europa, svaren kommer vi att få under nästa år, säger Tomas Pettersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".