EU-utvidgningen kan ge nya jobb i Blekinge

Östersjöregionens utveckling måste bli en angelägenhet för hela Sverige. Det säger förskole- och ungdomsminister Lena Hallengren när hon på måndagen presenterade regeringens budgetproposition i Karlskrona.
Inom kort kommer en rad länder kring Östersjön att ansluta sig till EU och då kan man inte lämna Blekinge och Kalmar län att ta hand om allt samarbete regionerna emellan, säger Lena Hallengren. Det är en angelägenhet för hela landet. Nya jobb - Det är också viktigt att den positiva utvecklingen som EU-utvidgningen innebär kommer Blekinge och Sverige till del, säger Lena Hallengren. Det kan innebära fler jobb i till exempel Blekinge, menar hon. Inga Blekingesatsningar Det var inga direkta satsningar på Blekinge som man kunde hitta när budgeten presenterades på måndagen. Förskole- och ungdomsminister Lena Hallengren gjorde en kort redovisning av budgeten och hade en rejäl utläggning om kommunernas kompensation för maxtaxa reformen inom barnomsorgen. En punkt där regeringen och kommunerna inte är helt ense när det gäller det ekonomiska. Unika möjligheter Vad gällde satsningen på tillväxten inom östersjöregionen nämdes inga siffror, men trots det är Karlskronas socialdemokratiska kommunalråd Mats Johansson glad över regeringens signaler. Han menar också att kontakterna i Östersjöområdet måste få en plats i den politiska vardagen. - Östersjöregionens positiva utveckling ger Blekinge unika möjligheter. Blekinge ingår i en tillväxtregion och det ger långsiktiga möjligheter för utveckling, säger Mats Johansson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".