Minister hade inga livvakter

Trots den senaste tidens diskussioner om ministrarnas säkerhet, fanns ingen säkerhet på plats när förskole- och ungdomsminister Lena Hallengren på måndagen besökte Blekinge.
Mordet på Anna Lindh gjort att många ministrar tänker på säkerheten på ett annat sätt, men det hindrade inte Lena Hallengren att själv ta sig till måndagens budgetpresentation i Karlskrona. Känner sig trygg - Jag körde egen bil hit till Karlskrona och i bilen känner jag mig trygg. Det behövs ingen livvakt när jag ska presentera budgetpropositionen, säger Lena Hallengren. Så när Lena Hallengren presenterade regeringens budgetproposition syntes varken säkerhetspersonal eller polis i närheten av Folkets hus i Karlskrona. I stället fick ministern sällskap av en rad partikamrater och ett antal journalister. Experter måste bedöma säkerheten Efter mordet på utrikesminister Anna Lind har det diskuterats hur mycket skydd ministrarna ska ha, men Lena Hallengren tycker inte att det är hon själv som ska fatta de besluten, det är en sak för expertisen att avgöra, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".