fotboll

Cupsagan slut för Maif

Mjällby förlorade gårdagens match i svenska cupen mot gästande AIK.

Slutresultatet skrevs till 1-2 och MAIF :s framgång i cupen har därmed nåt sitt slut.

Årets bästa publiksiffra på hela 6661 personer fick se en bra fotbollsmatch där Mjällby skakade AIK rejält i inledningen.

Bra början
Det var Mjällby som startade matchen bäst och tog också rättvist ledningen i den 8:e matchminuten efter mål av Erton Fejzullahu. Chanserna var flera och 2-0 hängde i luften innan AIK alltmer kom in i matchen och helt rättvist kvitterade genom Ivan Òbolo.

I den andra halvlekens början fortsatte AIK att pressa på och utdelningen kom direkt när planens bästa spelare Martin Mutumba enkelt kunde slå bollen i mål efter bra förarbete av Gabriel Özkan.

Räddade AIK
Mjällby försökte och skapade också ett par riktigt heta chanser i andra halvlek men målvakten i AIK, Daniel Örlund, spelade bra och räddade AIK från fler baklängesmål.

Sett över hela matchen så var det rättvist även om Mjällby inte alls var ofarliga och emellanåt gjorde det riktigt svettigt för AIK-försvararna.

Filip Wägbo
filip.wagbo@sr.se

Matchfakta

Slutresultat: 1-2 (1-1)

Målskyttar: Erton Fejzullahu (MAIF), Ivan Òbolo (AIK), Martin Mutumba (AIK)

Arena: Strandvallen

Publik: 6661 personer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.