Strömmen tillbaka i länet

På tisdagseftermiddagen ska hela Blekinge ha fått tillbaka strömmen.Om det är enstaka hushåll som fortfarande är utan ström så bör man ta kontakt med Sydkraft.
Upp emot två miljoner elkunder i främst södra Sverige blev alltså under tre timmar på tisdagseftermiddagen utan ström på grund av ett omfattande strömavbrott. Elen bröts vid halv ett-tiden, efter att stamnätet söder om Norrköping slogs ut. Under strömavbrottet påverkades stora delar av det dagliga livet i Blekinge. Affärerna blev mörklagda och expediterna gick hem, tågen stod stilla och räddningstjänsten i östra Blekinge fick öppna sina deltidbrandkårer för att kunna ta emot de som ville ha hjälp. Strömabrottet orsakade också stor rökutveckling på Tarketts södra fabrik i Ronneby. Fabriken som tillverkar bland annat plastmattor blev av med elen strax före klockan ett. Med anledning av det stannade produktionen upp och en matta blev kvar i ugnen vilket var orsaken till rökutvecklingen. Fabriken utrymdes och räddningstjänsten fick rycka ut med fläktar och ventilera ut röken. Ingen person kom till skada.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".