Hotfull man greps efter polisjakt i skärgård

Efter sex timmars sökande grep polisen i går kväll en beväpnad man i 60-års åldern som uppträtt hotfullt på en ö i Karlskrona östra skärgård.
Mannen ska under eftermiddagen ha viftat med sitt gevär och utalat hot mot både privatpersoner och poliser. När den första tillkallade patrullen inte kunde finna honom på ön satte Blekingepolisen igång en större styrka med hjälp av bland Malmöpolisens insatsstyrka. Femton polismän deltog i sökandet efter mannen som vid 22-tiden på kvällen kunde gripas på en närliggande ö. Den gripne mannen är sedan tidigare känd hos polisen och polisen hade redan innan planerat att göra en husranskan hos mannen som tidigare är dömd för innehav av illegala vapen. Mannen sitter nu anhållen i Karlskrona misstänkt för bland annat olaga vapenbrott men har inte gett nått förklaring till varför han hotat flera personer på skärgårsön.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".