fotboll

Väskan packad för Erton

Uppdaterad 16:15
I dag blev det klart. Mjällby AIF:s Erton Fejzullahu lämnar klubben för proffsspel i holländska NEC Nijmegen.

Erton Fejzullahu har tecknat ett fyraårskontrakt med klubben och övergången innebär att han inte kommer att spela fler seriematcher för Mjällby den här säsongen.

Sista matchen spelad
Erton som just nu befinner sig i Holland säger i en första kommentar att övergången känns bra och han bekräftar att det inte kommer att bli någon mer match i Mjällbytröjan.

Enligt den holländska klubben kommer Erton Fejzullahu att få tröjnummer 11.

Den holländska ligan inleds i augusti.

Hemlig summa
Mjällbys ordförande Jörgen Martinsson vill inte berätta hur mycket den holländska klubben betalar för Erton Fejzullahu, men han säger att det handlar om klubbens största affär någonsin.

Hur pengarna kommer att fördelas mellan Mjällby, FC Köpenhamn och det riskkapitalbolag som hjälpte till att köpa mittfältaren ges det heller inga kommentarer kring.

Skulle Erton inom något år gå vidare till en annan klubb finns det än mera pengar att hämta efter som Mjällby förhandlat fram en vidareförsäljningsklausul som ger klubben en viss procent av en sådan affär.

Flytten förvånar inte
Att Erton skulle försvinna ut i proffslivet har stått ganska klart de senaste veckorna och att han nu är klar för spel i den holländska ligan är inget som förvånar Jörgen Martinsson.

– Vi som har sett Ertons utveckling sedan vi lånade honom från FC Köpenhamn 2007 är inte förvånade, utan det känns som ett naturligt steg för honom.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se