Regeringen uppvaktades om E22:an

En delegation från Blekinge uppvaktade igår infrastrukturminister Ulrika Messing med ett förslag bland annat på hur man ska kunna bygga ut E22an snabbare än planerat.
Förslaget går ut på att kommunerna och landstinget i Blekinge lånar pengar för att kunna bygga ut vägen. En av deltagarna var Gunilla Ekelöf, folkpartist från Karlskrona. - Vi uppfattade det som att man lyssnade på oss. Med tanke på att Polen och Baltikum nu går med i EU så tror jag att regeringen ser att det här är en nödvändighet. Bakgrunden till förslaget är att Vägverket inte planerar att bygga ut viktiga avsnitt av E22:an förrän 2011. Och nu föreslår alltså delegationen att Blekinge ska låna närmare 1.5 miljard kronor för att få igång en utbyggnad tre till fyra år tidigare. Kommuner och landsting ska stå för räntorna, medan det är tänkt att Vägverket senare ska betala tillbaka själva lånet. Gunilla Ekelöf tror att ett besked från regeringen kan komma någon gång i december.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".