Karlskrona

Pirater vänder om val

Piratpartiet kommer inte att ställa upp i nästa års kommunval i Karlskrona. För en månad sedan pekade mycket på att man skulle försöka ta sig in i fullmäktige, men nu har man alltså svängt.

För en månad sedan läte det som att Piratpartiet skulle göra ett försök att ta sig in i kommunfullmäktige i Karlskrona. Först skulle man bara undersöka intresset bland sina väljare.

Nu är det gjort och partiets företrädare i Karlskrona, Patrik Hammar, menar att intresset varit för svagt.

– Vi känner att vi inte skulle få ihop en bra plattform att stå på inför valet och då skulle det vara orättvist mot väljarna att ställa upp, säger Hammar.

Delade meningar
I valet till EU fick Piratpartiet just över 6,5 procent av rösterna i Karlskrona. Men valframgången till trots är det ett mycket litet parti det ör sig om och av 20 aktiva medlemmar var det runt hälften som ansåg att valet till kommunfullmäktige var värt att satsa på.

Det ansågs för lite, men Patrik Hammar vill ändå inte se det som ett bakslag.

Nytt försök 2014
Istället för nästa års val, siktar partiet nu på valet 2014. Hur attraktivt Piratpartiet kommer att vara då är svårt att sia om.

– Min förhoppning är att vi inte ska vara attraktiva över huvudtaget och att vi inte ska behövas vid det laget, men som utvecklingen går så tror jag att vi kommer att behövas i allra högsta grad, säger Patrik Hammar.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".