Kommunalråd bannar bolag

Mats Johansson (s) kommunalråd i Karlskrona, anser att Karlskronahems sätt att hjälpa en främlingsfientlig person är helt oacceptabelt.
Han gör uttalandet efter Sveriges Radio Blekinges rundringning till kommunala bostadsbolag i länet som visar att en främlingsfientlig bostadssökare bland annat blir hänvisad till mer eller mindre invandrarfria bostadsområden. Ta itu med problemet Mats Johansson blir bedrövad efter avslöjandet. -Jag trodde att vi kommit längre än vad de här intervjuerna visar att vi gjort, säger han. Mats Johansson kommer nu att ta kontakt med Karlskronahems ledning för att ta reda vilka åtgärder som planeras för att ta itu med problemet. Han klargör också att bostadsbolagets handlande strider mot de riktlinjer som kommunen fastställt. Svårt att hantera Kommunalrådet i Sölvesborg, Jens Åberg (s) tycker att de kommunala bostadsbolagen på ett mer tydligt sätt måste avvisa önskemål som går emot kommunens policy. - Men det kan vara svårt att veta när man ska sätta ner foten, säger han. Jens Åberg tycker att bostadsförmedlarna skulle upplyst den bostadssökande var de lediga lägenheterna fanns utan någon som helst värdering. Jens Åberg har redan pratat med Sölvesborgshems ledning och diskussionerna kommer att fortsätta. - Det kan också bli så att kommunens policy och mångfaldsprogram inarbetas i Sölvesborgshems ägardirektiv, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".