Blekinge

Katter göms i kartonger

Problemet med övergivna katter i Blekinge på sommaren fortsätter. Föreningen Kattkommando syd får in så mycket tips om katter som övergivits och far illa att de inte har möjlighet att ta hand om alla.

Emma Gren från Ronneby jobbar ideellt för Kattkommando syd och tar hand om flera katter som dumpats runt om i Blekinge hittills i sommar.

– Nu på sommaen kommer alla kattungar som folk dumpar överallt, säger Emma gren.

Två av kattungarna som busar på altanen hemma hos Emma kom till henne för en vecka sedan. De hade hittats i ett dike längs med E22:an utanför Ronneby, troligen kastade från en bil. Några av de andra kattungarna hos Emma hittades i en kartong utan vatten och mat mitt ute i skogen. Emma tror att problemet med katter som dumpas på sommaren handlar mycket om okunskap.

– Det handlar om synen på katter. Folk verkar tänka att katter kostar ingenting att skaffa och de kostar heller ingenting att göra sig av med, säger hon.

Stina Held
stina.held@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista