Karlskrona

14-åring påkörd av polis under inbrott

En 14-årig pojke blev under kvällen påkörd av en polisbil som var på utryckning. Pojken är förd till sjukhus och hans skador är enligt polisen inte livshotande.

Det var vid 22.06 som polisen fick in ett larm om att det pågår ett inbrottsförsök i en kiosk i Karlskrona. I samband med att polisbilen anlände till platsen försökte gärningsmännen att fly och en av gärningsmännen, en 14-årig pojke, blir påkörd av polisbilen.

– Det var en olyckshändelse. De två pojkarna är misstänkta för brott. Polisen kunde konstatera att det skett ett inbrott i kiosken. Det kommer också att ske en utredning av olyckan. I väntan på vad den visar är händelsen en olyckshändelse, säger Mikael Persson, informatör vid Skånepolisen.

Pojken fördes med ambulans till sjukhus. Han uppges ha varit vid medvetande och hans skador ska inte vara livshotande. Pojkens medbrottsling, en 15-årig pojke, är förd till sina föräldrar.

Polisbilen är bärgad i väntan på teknisk undersökning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista