Blekinge

Wendt betalar tillbaks

Den moderate landstingspolitikern Alexander Wendt kommer att betala tillbaka den ersättning för förlorad arbetsförtjänst på 158 tusen kronor som han har kvitterat ut i tre år.

- Jag gör det trots att jag har rätt att behålla pengarna, säger Alexander Wendt, som i övrigt inte vill kommentera ärendet.

Snabbutredning
Landstinget har gjort en snabbutredning om huruvida Alexander Wendt varit berättigad till att få ut ersättning och den visar att pengarna inte borde betalats ut.

Samtidigt kunde Alexander Wendt ha valt att behålla pengarna sedan det har framkommit att ett flertal tjänstemän gett honom klartecken att begära ut ersättningen.

Frågetecken kring karriär 
I nästa vecka ska moderaternas distriktsstyrelse ha ett möte där man ska besluta om man har fortsatt förtroende för Alexander Wendt, som har begärt ersättning för förorad arbetsinkomst från ett företag som han äger, trots att det inte är aktivt.

Alexander Wendt är tänkt som efterträdadare till Gustav Nilsson som oppositionsråd i landstinget.

henrik.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".