Sölvesborg

Lörby segrade med 21-0

I lördagens match mellan Lörby och Hovmantorp i damernas division tre segrade Lörby med hela 21-0. Lörbys målvakt Jenny Robertsson fick knappt röra bollen under hela matchen.

– För vår del började matchen bra. Vi ledde med 3-0 efter 3.39, och det fortsatte med ett målkalas som slutade med 21-0.

Jenny Robertsson har aldrig varit med om att vinna med så många mål i division tre någon gång.

– Jag har vunnit med 29-0 en gång men det var i division fem så det är lite skillnad, säger hon.

Stod mest still
Lörbys Hanna Isaksson gjorde hela sju mål i matchen och Viktoria Joelsson hann med sex stycken. Men målvakten Jenny Robertsson behövde inte röra på sig särskilt mycket.

– Jag rörde nog bollen sex gånger och fyra av dem var hemåtpassningar från medspelare som tyckte att jag med skulle vara med. Hovmantorp hade ett skott på mål i de sista minutrarna som jag fick fingrarna på och tippade i ribban. Då hade jag stått sysslolös i 88 minuter. Sen hade de nåt litet mer men det var inte mycket.

Konstig vinst
Lörbys damer har fyra matcher kvar att spela och de ligger riktigt bra till för att gå upp i division två. Därför var lördagens match viktig att vinna och Jenny Robertsson tycker så klart att det är roligt med vinsten. Men trots segerglädjen säger hon att det känns lite konstigt att vinna med så mycket som 21 mål.

– Det känns helt okej. Det är många som inte har fått jobba så mycket vilket ju är positivt och det var bra stämning efter matchen. Men samtidigt känns det konstigt att det kan vara så här i division tre, säger Jenny Robertsson.

Johanna Spogardh
johanna.spogardh@sr.se

Oscar Anderberg
oscar.anderberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".