Cementgrisarna utanför Lok & Motions lokaler har ingen eller liten effekt. Foto: Mikael Eriksson/SR Blekinge.
Karlskrona

Bilar hotar gymbesökare

Entrén till ett av Karlskronas gym har förvandlats till en genomfartsled.

I över ett år har Lok & Motions verksamhetschef Mari Lax försökt få till en förändring, men hittills har kampen varit resultatlös.

Varje dag går hundratals personer in och ut genom gymmets dörrar vid Lokstallarna i Karlskrona. Samtidigt kör nära nog lika många bilar fram och tillbaka bara dryga metern framför entrén.

Sekunder att tjäna
Orsaken är att många upptäckt att man spar några sekunder genom att välja den här vägen och åt ett håll slipper man också ett rödljus. När trafiken utanför gymmet är som värst blir det riktigt trångt berättar Marie Lax.

– Det blir jättetrångt och det finns knappt något utrymme för att bilar ska kunna mötas här.

Ett års kamp
Redan för drygt ett år sedan påpekade Mari Lax problemet för fastighetsägaren Jernhusen. Men ännu har alltså inget hänt och när Sveriges Radio Blekinge får fatt i en av de ansvariga får vi veta att en lösning kan vara på gång tillsammans med Karlskrona kommun.

Men några besked har inte nått Mari Lax som fruktar att en olycka ska snart ska hända.

– Jag känner givetvis en oro för mina kunder som tränar här och jag vill inte att det ska behöva hända något innan det blir en förändring.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".