Johan Bergman och Albert Söderström, två duktiga majblommeförsäljare.Foto: Stina Held/SR Blekinge
Blekinge

Sålde flest majblommor

Blekinge var tredje bäst i Sverige på att sälja majblommor i år och Karlshamns sjöscoutkårs miniorgrupp Rovfåglarna var de som sålde flest i Blekinge.


Kompisarna Johan Bergman nio år och Albert Söderström tio år är båda scouter i Karlshamns sjöscoutkår och de hjälptes åt med försäljningen.

– Det är så roligt att få uppleva det här att vi har sålt mest, säger en glad Johan Bergman.

Hjälptes åt
De två kompisarna tror att det var för att de alla hjälptes åt och arbetade hårt som gjorde att det gick så bra för Karlshamns sjöscoutkår.

– Vi var på ett stort område och sålde också. Det tror jag hjälpte, säger Albert Söderström.

Majblomman är en barnhjälpsorganisation som tillsammans med skolor och scoutkårer säljer bland annat klistermärken och pins. Vinsten av försäljningen går till att hjälpa utsatta barn i Sverige.

Scouter ger inte upp
Karlshamns sjöscoutkår sålde majblommor för 46 500 kronor under två veckor i våras och var därmed bäst i hela Blekinge.

Johan Bergman och Albert Söderström är nu i efterhand helt eniga om att deras hårda arbete med att sälja majblommor var värt det. Men från början trodde de inte att det skulle gå så här bra och det var rätt kämpigt emellanåt.

– Det var många som sa nej och då kändes det inte så kul. Men om man är scout ger man inte upp så lätt! säger Johan Bergman.

Stina Held
stina.held@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".