Karlskrona

Nöjda deltagare i Bo-Bra

Trapphusträffar, kolonilotter och två nya företag har blivit verklighet i Kungsmarken sedan projektet Bo-Bra startades.

Projektet går nu, efter två år, mot sitt avslut och överlag är både de boende och de som varit involverade nöjda. I går höll de en avslutande workshop på Sunnadalsskolan där projektet utvärderades.

– Jag tycker att det har varit framgångsrikt, speciellt att vi har kunnat samarbeta med så många, säger Annelie Robertsson som är projektledare för Bo-Bra i Kungsmarken.

Projektet startades för att försöka göra området Kungsmarken mer attraktivt. Det har handlat om flera olika delar som bland annat nyföretagande, trapphusträffar och informationsspridning.

Trapphusträffar
Projektledaren Annelie Robertsson tycker att det gått allra bäst med trapphusträffarna där de boende har fått en möjlighet att föra fram sina åsikter och önskemål, vilket också bland annat resulterat i ett trettiotal kolonilotter.

En sak som gick mindre bra var torghandeln, där det helt enkelt inte fanns tillräckligt med intresse.

Projektet avslutas nu i december, men enligt Annelie Robertsson kommer verksamheten att fortsätta.

Vill ha samma sak
Hind Abdul Wahab som bor i Kungsmarken tycker att projektet har gjort väldigt mycket för området.

– Projektet har varit fantastiskt, vi har mycket aktiviteter och nu undrar alla andra områden varför det händer så mycket just i Kungsmarken. De vill också ha samma sak, säger Hind Abdul Wahab.

Stina Held
stina.held@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".