Skarp kritik mot toppstyrning

Flera tunga socialdemokratiska politiker i Karlshamn berättar om sitt missnöje med att det socialdemokratiska kommunalrådet, Torsten Magnusson, inte bryr sig om att förankra viktiga beslut i partiet.
Bland kritikerna finns ordförande för nämnden för barn- ungdoms- och skolfrågor, Inger Löfblom Sjöberg, miljönämndens ordförande, Karin Larsson, och gymnasienämndens före detta ordförande, Jan Andersson. En del av de 18 nämndpolitiker som hoppat av under den här mandatperioden uppger att de har lämat kommunpolitiken just på grund av att de har upplevt att kommunalrådet, Torsten Magnusson, och resten av kommunstyrelsen agerat på egen hand och inte låtit nämnderna ha tillräckligt inflytande i viktiga frågor. Men Torsten Magnusson tillbakavisar kritiken och säger att gällande informationen har alla parter ett ömsesidigt ansvar. -Om man vill veta mer om en fråga får man ta kontakt med oss, och då försöker vi att ge den information vi kan, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".