Fotboll

Mjällby klara för allsvenskan

Mjällby spelade 0-0 hemma mot Landskrona i gårdagens match i Superettan och den allsvenska platsen är därmed i praktiken klar. Trots att det finns en ytterst liten risk att missa allsvenskan så vågade hela klubben fira att avancemanget är klart efter gårdagens match.

Det började något trevande och Landskrona var det bättre laget de första femton minuterna. Mjällby jobbade sig in matchen och tog över alltmer. Även om det var Mjällby som hade mest bollinnehav så skapade man inte särskilt många målchanser. Tobias Johansson hade ett ypperligt läge att avgöra matchen när han efter fint samspel med David Löfquist chippade bollen över målvakten. En räddande försvarare lyckades på mållinjen på något konstigt sätt få bollen att ändra riktning och Landskronamålet var därmed befriat från en boll i nätmaskorna.

Det krävdes vinst för att det i teorin skulle vara helt klart med spel i allsvenskan 2010 men föreningen valde igår att fira att man för fjärde gången i historien, kommer att spela i landets högsta serie.

Matchfakta

Slutresultat: 0-0
Arena: Strandvallen
Publik: 2809
Varningar: Johan Persson (Landskrona), Juan Robledo (Mjällby)
Domare: Magnus Ahlsén