Ida Karlsson, Ulf Juto och sonen Hjalmar har bott i Marieberg sedan början av september. Foto:Johanna Spogardh/SR Blekinge
karlskrona

Billiga hyror lockade

Sommarens kampanj då Karlskronahem erbjöd lägenheter i Marieberg för halva hyran var lyckad. Hyresrean gjorde att lägenheterna tog slut.

En av dem som nappade på erbjudandet var Ida Karlsson som flyttade med sin familj från Mölndal för att plugga här i Blekinge. Och de valde lägenheten i Marieberg av en anledning.

– För att det var billigt såklart. Vi funderade lite på var vi skulle bo och så råkade jag få syn på att de hade halva priset. Då ringde jag Karlskronahem och fick den här lägenheten, säger hon.

Ratat område
Det var lite av en chansning då hon trodde att Marieberg var ett område som ingen ville bo i och att det var därför som Karlskronahem bjöd på halva hyran.

– Varför skulle de annars hyra ut dem billigare för? Det är klart att jag tänkte att det är nog ingen som vill bo där, säger Ida Karlsson.

Men så är det inte enligt Kerstin Ringberg som är vikarierande bobutikschef på Karlskronahem. Hon säger att de normalt sett inte har några problem att hyra ut lägenheterna i Marieberg men att det nu var många som blev lediga samtidigt.

Fler ville ha
Därför drog man igång kampanjen som innebar att man fick halva hyran i rabatt de första sex månaderna och sedan 25 procents rabatt nästa sex månader om man hyrde vissa utvalda lägenheter i Marieberg. Och det visade sig vara ett lyckats drag från Karlskronahems sida berättar Kerstin Ringberg.

– Det har gått bra. Vi hyrde ut tio lägenheter. Det var större efterfrågan men då hade vi inga kvar, säger hon.

Ida Karlsson och hennes familj fick i alla fall en lägenhet och de ångrar inte att de flyttade till Marieberg.

– Absolut inte. Det känns bra att bo här, säger Ida Karlsson.

Johanna Spogardh
johanna.spogardh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".