Karlskrona i anfall borta mot Tingsryd
ISHOCKEY

Förlust för Karlskrona

Efter upphämtning från 3-1 underläge till 3-3 fick Karlskrona till en förlängning i matchen mot Tingsryd. Men i förlängningen var det Tingsryd som avgjorde och satte 4-3.

Karlskrona förlorade bortmötet mot Tingsryd efter förlängning med 4-3. Tingsryd hade ledningen matchen igenom och ledde som mest med 2-0. Det är inte förrän i period 3 som Karlskrona för hål på Tingsryds målvakt Peter Johansson, då är det Hans Ottinger som efter 9:03 får in 2-1.

Sedan tar det inte mer än 3 minuter förrän Tingsryd får in sitt tredje mål, det är då Christian Jacobsson assisterad av Tomas Lundström som gör mål. Karlskrona gör sedan genom Joakim Ohlsson 3-2 och det är återigen match i Dackehallen, Tingsryd.

Spel mot ett mål
Karlskrona ligger sedan på Tingsryd och kämpar in i det sista, när det återstår ca 3 minuter av matchen är det spel i princip mot ett mål. Karlskrona radar upp målchans på målchans, men Tingsryds målvakt Peter Johansson står emot och räddar det mesta.

Jubel i Dacekehallen
När klockan står på 19:57 och det endast återstår 3 sekunder av matchen så gör Hans Ottinger, Karlskrona mål. Ett vilt jubel dånar i Dackehallen av de tillresta Karlskrona supportrarna, som till antalet var minst lika många som Tingsryds supportrar. Förlängning följer där Tingsryd kan sätta den avgörande pucken i mål, Christian Jacobsson med assist från Tomas Lundström.

Matchen slutar således 4-3 till Tingsryd efter förlängning. Karlskrona tar ändå med sig en poäng mot ett riktigt bra Tingsryd.

Oscar Anderberg
oscar.anderberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".