Mjällby

18-åring anhållen för rånet i Mjällby

Uppdaterad 16.30

Mannen som greps för bankrånet i Mjällby tidigare i dag är nu anhållen.

Det är en 18-åring som tidigare inte är känd av polisen.

Ingen skadades fysiskt i samband med rånet mot Sölvesborg Mjällby Sparbank tidigare i dag. Enligt bankens vd Richard Karlsson var det två kunder inne på banken och en utanför när rånet inträffade.

Beväpnad med kniv
– Det var en ensam gärningsman som rånade banken. Han var beväpnad med en kniv som han hotade personalen med men ingen blev skadad fysiskt. Men det tar naturligtvis på psyket att bli rånad, säger Jan Hansson som är operativ chef på Blekingepolisen.

Överfallslarmet i banken gick 10:43. Efter rånet försvann mannen i en bil.

Richard Karlsson, vd för Sölvesborg Mjällby Sparbank, säger att både banktjänstemannen och kunderna som var på banken har kunnat ge bra beskrivningar av rånaren.

Greps i Pukavik
Tack vare iakttagelser från allmänheten kunde man gripa en man i Pukavik vid 12-tiden. Gripandet gick lugnt till. Och nu är mannen alltså även anhållen.

Det är osäkert hur mycket pengar han fick med sig från banken.

– Jag tror att han kom över en mindre summa pengar, säger Richard Karlsson.

Han berättar också att personalen är skärrad men att de kommer få stöd och hjälp.

– En stödgrupp har kallats in som ska träffa alla som var med om rånet. Steg ett är att ha samtal om det som hänt, säger han.

Rebecka Gyllin
rebecka.gyllin@sr.se

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".