Mjällby

Miljoner till Strandvallen

Sölvesborgs kommun satsar nio miljoner kronor på att rusta upp Strandvallen inför Mjällbys återkomst i Allsvenskan. Det betyder ny gräsplan med värmeslingor. Men det är bråttom – i mars är det avspark.

I nästa vecka lägger kommunalrådet, Helené Björklund, fram nästa års budget. På en av raderna under rubriken "investering" står det nio miljoner kronor till Strandvallen. Pengarna tas från de extra pengar som regeringen delat ut.

"Lovade mer pengar"
– Mmm, det är en del av vad det kommer att kosta. Då har hon bantat pengarna, för hon lovade mig tio miljoner kronor, säger Göran Bogren, anläggningsansvarig i Mjällby AIF.

Från det att grävskopan slår i planen på Strandvallen och till det att den nya ligger färdig, tar det två månader. Det räknar Göran Bogren med och därför är det bråttom.

– Helst borde skopan gå i marken imorgon, säger Göran Bogren.

FIFA ställer krav
Mjällbys hemmaarena Strandvallen måste anpassas enligt både UEFA:s och FIFA:s regler. Det betyder dränering, värmeslingor och nytt gräs. Bara där ungefär en prislapp på fem miljoner kronor.

Sen behövs en ny pressläktare och fler sittplatser för att möta publikens intresse, övervakningskameror och en storbildsskärm.

Plus i framtiden
Men det socialdemokratiska kommunalrådet, Helene Björklund, räknar med ett plus i framtiden.

– Det tar vi igen eftersom det är ett marknadsföringsvärde som är minst lika stort, säger Helené Björklund.

Andrea Jilder
andrea.jilder@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".