Mjällby

Namnbyte ger pengar

Mjällbys hemmaarena kan komma att byta namn. Den har hetat Strandvallen i 70 år, men nu diskuteras ett namnbyte till Blekinge Arena.

Diskussioner pågår mellan Sölvesborgs kommun och Region Blekinge om både namnbyte och marknadsföringspengar kopplat till ett namnbyte.

Naturlig koppling
Regionrådet Mats Johansson (S) säger själv att han tycker namnet Blekinge Arena är "rätt fräckt". Dessutom är namnet bra när både tv-kameror och strålkastarljus riktas mot Mjällby som nu är klara för allsvenskan, menar Mats Johansson.

Och en naturlig koppling till Blekinge är namnet Blekinge Arena. Med ett sånt namn kan det blir tal om marknadsföringspengar säger kommunalrådet Helené Björklund (S).

Bra men inte bäst
På macken i Mjällby finns Christer Nilsson. Han och hans kompisar gillar inte namnet Blekinge Arena. Men när dem får veta att det kan ligga pengar i namnet, blir det svårare.

– Det behövs pengar så det är kanske ett måste. Blekinge Arena är ett bättre nämn än en del av förslagen jag hört, men Strandvallen är bättre, säger Christer Nilsson.

Andrea Jilder
andrea.jilder@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".