I juni varslades 169 anställda om uppsägning. Foto: Mikael Eriksson/SR Blekinge.
Karlskrona

58 sägs upp på Telenor

95 personer förlorar sina jobb på företaget Telenor i Karlskrona. 58 anställda sägs upp och resten, 37 tjänster, avvecklas genom naturlig avgång.

Markus Bertilsson som arbetar på Telenor i Karlskrona var en av dem som nu i veckan fick veta att han nu måste lämna företaget.

– Jag blev lite tagen på sängen och det är alltid jobbigt men man måste se positivt på framtiden och försöka se möjligheten i den situation man hamnar i, säger Markus Bertilsson.

169 varslade
I juni varslades 169 anställda om uppsägning och nu har företaget alltså meddelat de anställda om vilka som får gå.

Lasse Brodd som är ordförande på fackförbundet Unionen säger att det varit en utdragen process för de anställda.

Nu i veckan så har alla anställda fått personlig information om vilka som blir uppsagda och uppsägningstiden varierar efter hur lång tid man arbetat på företaget.

– De anställda får vara kvar upp till två veckor för att lämna över arbetsuppgifter till någon annan, säger Lasse Brodd.

Dålig lönsamhet
Varslet var ett resultat av en kostnadsöversyn för att stärka Telenors position på den svenska marknaden.

– Vi har inte haft den lönsamhetsutveckling som vi hoppats på och helt enkelt inte varit lika effektiva som våra konkurrenter. Det håller inte i längden, säger Lars-Åke Norling som är VD för Telenor Sverige.

Varslet omfattade totalt i hela landet 400 tjänster.

Anna Törnkvist
anna.tornkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".