Kommunen försöker fortfarande hitta en lösning för den nedlagda Wämöhallen. Foto: Mikael Eriksson/SR Blekinge
karlskrona

Wämöhallen ekar tom

Trots att Wämöhallen i Karlskrona skulle försvinna för fyra år sedan, står den fortfarande kvar.

Det ekar tomt i den gamla ishallen som en gång hyste storspelare som Håkan Loob och som fungerade som hemmaarena för Tingsryds hockeylag när dem spelade i allsvenskan. Nu används hallen delvis som en lagerlokal.

Dyrt att riva
När anläggningen på Rosenholm invigdes 2005 var det tänkt att Wämöhallen skulle rivas. Men saker och ting har dragit ut på tiden.

– Det är inte så enkelt att bli av med den. Att ta in någon som kan riva den går fort, men då stannar notan på 2,5 miljoner kronor, säger Jan-Anders Glantz på kommunens tekniska förvaltning som är den som försöker bli av med den gamla ishallen.

Svårt att sälja
Istället är tanken att sälja hallen och någonstans mellan 30 och 40 intressenter har hört av sig, men de flesta har insett problemet i att ta han om en byggnad med måtten 45 gången 75 meter.

Men fortfarande finns det några intresserade kvar och inom kort hoppas Jan-Anders Glantz få svar på det som många undrar, när ska hallen försvinna?

– Min ambition att få bort hallen, den tidpunkten har redan passerat. Men förhoppningen är att den ska vara borta till jul.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".