Så här såg det ut vid Företagarcenter i Olofström vid halv elva-tiden. Foto: Rebecka Gyllin/SR Blekinge
olofström

Flera företag förstörda

Branden på Företagscenter är efter ett omfattande släckningsarbete släckt. Nu misstänker polisen att branden kan vara anlagd.

Under hela morgonen hotades den intilliggande vårdcentralen av eldsvådan. Fyra olika brandkårer kallades till platsen och fick inledningsvis inrikta sig på att begränsa spridningen av branden för att rädda den intilligande vårdcentralen.

Bland annat tog räddningstjänsten under morgonen beslutet att gräva av byggnaden för att stoppa branden.

Omfattande släckningsarbete
Larmet kom strax innan klockan tre i natt då boende i närheten upptäckt branden. När räddningstjänsten kom till platsen var det kraftig rökutveckling och lågor slog upp ur byggnaden.

Även om branden var under kontroll redan tidigt på förmiddagen har det varit ett omfattande släckningsarbete som väntas vara avslutat först under kvällen.

Ingen skadad
Människor i Olofström har under dagen uppmanats att hålla sig borta från branden i Företagscenter och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Inga människor har kommit till skada och det är ännu oklart vad som kan ha startat branden. I Företagscenter finns ett 20-tal verksamheter.

Akut sjuka till Kyrkhult
På grund av branden som hotar vårdcentralen i Olofström så ställs all planerad verksamhet in tills vidare. Är man akut sjuk ska man vända sig till Kyrkhults vårdcentral som kommer att förstärkas.

– Vi hoppas kunna öppna vårdcentralen i Olofström senare i veckan igen, säger Åke Åkesson, förvaltningschef för primärvården i Blekinge.

Barn med bokad tid för vaccination mot svininfluensan ska göra det på Högavångsskolan istället för på vårdcentralen. Vaccinationerna börjar klockan 13.00 som planerat.

Landstingets information om vårdcentralens verksamhet:

Anne Berglund
anne.berglund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".