BG Carlsson undersöker brandplatsen med hjälp av en specialutbildad hund. Foto: Anneli Lundin/SR Blekinge
olofström

Svårt polisarbete väntar

På grund av dom stora skadorna kommer det att bli ett svårt arbete att få fram orsaken till den stora branden i Olofström. Hela Företagscenter totalförstördes och det är fortfarande oklart om den var anlagd eller inte.

Idag har polisen inlett den tekniska undersökningen och till sin hjälp har man bland annat en brandhund.

– Det är en stor brand och mycket nedfallet, säger polisinspektören BG Carlsson som idag befinner sig på brandplatsen tilsammans med en specialtränad branhund.

Och det är ett farligt arbete som nu pågår.

– Man får vara väldigt försiktig för väggar kan rasa. En del av dom kan falla när som helst.

Fortfarande kommer det rök ur resterna av Företagarcentrum. Det är i stort sett bara tegelstommen som står kvar, resten av byggnaden är rasmassor och rester av tak och inredning. Men trots att det har varit en mycket omfattande brand så räknar man med att man ska kunna hitta rester av brännbara vätskor så ska brandhunden kunna hitta dessa.

– Har man använt brännbara vätskor så finns det rester kvar. Och då har vi en brandhund som är speciellt utbildad som känner av dom, säger polisinspektören BG Carlsson.

Därefter tar man prov på de platser som hunden markerar på. Prov som sedan skickas iväg för en analys.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".