Hockey

OIK vann tajt match

Olofström vann mot Nybro i hockeyns division 1. Slutresultatet skrevs till 1-0 efter en tajt och intensiv match.

Det var OIK som inledde piggast och skapade ett par bra chanser redan de första minuterarna i matchen. Hemmalaget fick också flera möjligheter i numerärt överläge i den första perioden men lyckades inte överlista målvakten i Nybro, Jonas Sparring.

Bra målvatsspel
I den andra perioden så var det stundtals spel mot ett mål och i det målet stod OIK:s målvakt, Dennis Karlsson. Olofström drabbades av flertalet utvisningar. Pressen blev stor och försvarsspelet fick visa sin bästa klass. Nybro hade 19 skott på mål i den andra perioden och OIK endast 3. Perioden slutade ändå 0-0 och stor hjälte så långt var målvakten i OIK, Dennis Karlsson.

Spelmässigt så blev det bättre i den tredje för hemmalaget och chanserna började återigen skapas. Tredjeperioden var den absolut jämnaste i matchen och det var två oerhört bra lag på isen.

Första målet för OIK
Det skulle bli tillfälligheter som avgjorde matchen. Andreas Grönqvist i OIK utnyttjade tillfället 10.57 in i perioden och gjorde sitt första mål för säsongen och matchens enda. Segern var därmed ett faktum och glädjen var stor i hemmalaget, men kanske störst hos kvällens hjältar i OIK, Dennis Karlsson och Andreas Grönqvist.

Matchfakta
Slutresultat: 1-0 (0-0,0-0,1-0)
Skott: 31-41 (15-10,3-19,13-12)
Målskytt: Andreas Grönqvist
Arena: Stålhallen
Publik: 837 personer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista