RONNEBY

Allt under samma tak för familjer i Kallinge

I dag var det premiär för en ny familjeföreteelse i Blekinge. Familjens hus på Öppna förskolan Räven i Kallinge slog upp sina portar.

– Vi försöker spinna en röd tråd genom barnens tidiga år och upp till tonåren, man tar hand om dem från att de är nyfödda, säger Therese Karlsson som är fritidspedagog vid Familjens hus.

Integration
På Familjens hus kommer det att finnas en distriktssköterska och en socialsekreterare och tanken är att småbarnsfamiljerna ska få allt under ett och samma tak. En annan tanke är att barn från olika länder ska kunna träffas och deras lek ska bidra till en ökad integration.

Men trots det nya konceptet säger Therese Karlsson att den öppna förskolan är den samma som den alltid varit.

Bra betyg
Under premiärdagen besöktes Familjens hus av ett 20-tal föräldrar och deras barn. Gunnar Elm var där tillsammans med sina söner och han tycker att konceptet är bra.

– Jag tycker det är bra att man samlar ihop barnavårdcentral med öppen förskola och andra verksamheter. Jag tror man lockar mer föräldrar som kommer hit, säger han. 

Mia Boström
mia.bostrom.sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista