KARLSKRONA

KHK-supportrar portas

Flera supportrar till Karlskrona hockeyklubb får inte längre följa med på supporterföreningen Black Bugs hockeyresor.

Detta efter oroligheterna i fredags när Hallandspolisen fick ingripa vid en ishockeymatch mellan Karlskrona och Halmstad.

Och KHK:s ordförande Mats Johansson ser allvarligt på det inträffade.

– Vi måste reagera från KHK:s sida och vi gör det tillsammans med Black Bugs. Vi ska inte ha den typen av händelser varken på våra hemmamatcher eller bortamatcher.

Igår träffades Karlskrona hockeyklubb och Black Bugs för att diskutera vad de ska vidta för åtgärder efter supporterbråket i Halmstad.

Måste reagera
Enligt polisen ska det ha uppstått bråk mellan olika läktarsektioner vid niotiden på kvällen och fyra patruller kallades till platsen. En av supportrarna från Karlskrona ska också ha kastat in något på isen under ett spelarbyte och KHK kommer nu att ha ett samtal med de supportrar som de vet var inblandade i bråket.

– Det som är viktigt att säga från Karlskrona hockeyklubbs sida är att vi inte accepterar den här typen av händelser och att vi reagerar ganska kraftigt på det, säger Mats Johansson.

Supporterföreningen portar
Supportrarna som var inblandade i bråket var med på Black Bugs bussresa till Halmstad och efter gårdagens möte med KHK bestämdes att de här supportrarna nu utestängs från supporterföreningens resor.

– Vi kommer att stänga av de personer som medverkade vid tumultet i Halmstad från våra resor, säger Pierre Lövgren som är ordförande i Black Bugs.

Mats Johansson säger också att klubben vill vänta med att gå ut med om de aktuella Karlskronasupportrarna även kommer portas från hemmamatcher. Först ska man föra samtal med de berörda supportrarna.

Anna Törnkvist
anna.tornkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista