karlskrona

Brunsberg toppnamn på dubbla (M)-listor

Karlskronamoderaternas toppnamn inför valet, Camilla Brunsberg, slog sig in högt även på riksdagslistan.

Därmed har Moderaterna samma problem som vid förra valet. Carl-Göran Svensson oroar sig för en svekdebatt.

– Skulle någon komma in på två listor samtidigt så måste ju den personen välja, och då riskerar vi att det kan bli en viss svekdebatt, och det vill vi ju inte ha, säger han.

Har hänt förut
Inför valet 2006 var Annicka Engblom Moderaternas första namn i kommunvalet i Karlskrona. Dessutom stod hon på andra plats på riksdagslistan.

Trots upprepade frågor från både väljare och journalister, ville hon inte svara på vilket uppdrag hon tänkte ta om hon efter valnatten kunde välja.

Hon valde till slut riksdagen före Karlskrona kommun, och efter det beslutade Moderaterna att samma person inte kan stå högt upp på fler än en lista.

Första och tredje namn
Nu står Camilla Brunsberg som första namn i Karlskrona kommun och på tredje plats till riksdagen. Med ett riktigt bra val av Moderaterna i nästa val skulle hon kunna hamna i samma sits som Annicka Engblom.

Redan i går morse diskuterade Camilla Brunsberg situationen med sina partikollegor. Och till skillnad från Engblom så ger hon ett tidigt besked om vad hon helst vill göra.

– Jag kommer att välja kommunen, säger hon.

Andrea Jilder
andrea.jilder@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista