Sport

Idrottsgala varje år

Efter jubileumsgalan ifjol, då idrotten i länet firade 100 år, är det nu klart att det varje år kommer att arrangeras en idrottsgala.

– Vi har tänkt att vi måste följa upp fjolårets succé med en årlig gala där vi lyfter fram idrotten i länet, säger Örjan Nilsson är chef på Blekinge Idrottsförbund.

Ekonomisk satsning
Den 29 januari är det dags. Då kommer de idrottare, föreningar och ledare som svarat för framträdande insatser under 2009 att premieras under Idrottsgalan och det är en medveten ekonomisk satsning som Blekinge Idrottsförbund nu gör för att galan ska kunna arrangeras varje år.

– Det klart att det är en ekonomisk insats för oss, men det är det värt med all den publicitet vi får. Det är viktigt att idrotten uppmärksammas än mer i samhället, säger Örjan Nilsson.

Mycket "godis"
Årets ögonblick, årets manliga och kvinnliga idrottare samt årets idrottsförening är några av de kategorier, där priser kommer att delas ut och enligt Örjan Nilsson tilldrar sig varje kategori ett stort intresse.

– Det finns mycket godsaker, säger han.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista