blekinge

Uppåt för länets företag

Småföretagarna i Blekinge ser optimistiskt på framtiden. Det framkom idag då Företagarna och Swedbank presenterade sin Småföretagsbarometer.

Magnus Persson, biträdande regionchef på organisationen Företagarna säger att trots att man ligger långt nere just nu ser företagarna ljust på framtiden.

– Tjänstesektorn har faktiskt redan vänt och går fortfarande bra och tillverkningsindustrin ser väldigt ljust på framtiden, säger han.

Allt tyder enligt Magnus Persson på att botten är nådd i Blekinge och att de närmaste 12 månaderna kommer gå bättre för företagen. Och han tror att det i sin tur innebär att företagen kan behöva anställa och fler kommer ut i arbete.

– Blekinge är faktiskt unikt på det sättet. Vi är faktiskt det enda länet i den här barometern i landet som redan har en sysselsättningstillväxt. den tenderar att fortsätta öka lite grann. Företagen går på 70 procent av sin kapacitet och det innebär att de kommer ha behov av fler människor framöver, säger Magnus Persson.

Johanna Spogardh
johanna.spogardh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".