1 av 2
(Karlskrona HḰs nyförvärv Steve Yetman, Foto: Oscar Anderberg/SR Blekinge.
2 av 2
Daniel Brasar gjorde viktiga mål i matchen. Foto: Oscar Anderberg/SR Blekinge.
ishockey

KHK starkast i derbyt

Karlskrona vann med hela 6-1 borta mot Mörrum i Jössarinken.

Det var 2250 personer som såg matchen och de fick se en del riktigt fina mål och en mycket välspelad match.

Trots ett visst målkalas var det inte övertag för Karlskrona, i alla fall inte period ett och två. Men efter ett tidigt mål från Karlskrona i den tredje perioden så kopplade de greppet och kunde vinna matchen.

Många utvisningar
Efter 13:04 i den första perioden kom det första målet och ett vilt jubel ljöd från Karlskronas tillresta supportrar, det var nämligen Joakim Ohlsson i Karlskrona som gjorde matchens första mål.

Joakim Ohlsson blev assisterad av Sebastian Arvidsson. Så här långt in i matchen var det jämnt  och bägge lagen var på hugget. Fram till 0-1-målet är det faktiskt Mörrum som har ett visst övertag, mycket beroende på Karlskronas många utvisningar.

Viktiga mål för Karlskrona
Kvitteringen kom tidigt i den andra perioden, redan efter 4:45 så gjorde David Nilsson i Mörrum 1-1. Målet kom när Karlskrona hade en spelare utvisad. Målet av David Nilsson är ett snyggt mål, helt rättvisst och mycket viktigt för matchen.

Efter målet följde en rad chanser åt bägge lagen och det var inte förrän 18:55 i perioden som Victor Ringberg i Karlskrona efter en tilltrasslad situation framför Mörrums mål kunde trycka in 1-2.

Vikigt mål för Karlskrona och det såg ut som laget skulle gå till pausvila med 1 måls övertag. Men Daniel Brasar i Karlskrona ville annat, på helt egen hand tog han fart mot Mörrums mål och han verkade ha fri passage in i anfallszon. Det såg ganska lätt ut när han utan assist gjorde ett mycket viktigt 1-3 för Karlskrona.

Målkalaset sätter igång
Målkalaset satte igång i period tre redan efter 2:52, och då kom matchens snyggaste mål. Daniel Brasar stod bakom Mörrums mål och väntade på någon att passa, när han såg Erik Belin glida upp till höger om Karl-Petter Pettersson (målvakt i Mörrum).

Erik fick en passning längs med isen av Brasar varvid Erik Belin på direktskott kunde få in målet som innebar 1-4.

Målet kändes avgörande för matchen och man kunde nästan se hur Mörrum började hänga.

Detta gjorde att Karlskrona efter 5:41 genom Daniel Brasar kunde göra 1-5. Då tog Mörrums nya tränarpar Magnus Olsson och Richard Melkersson en timeout.

Ville punktera
Det blev ett uppryck från Mörrums sida men Karlskrona hade flyt i spelet och de var sugna på att punktera matchen.

Efter 12:41 kom så det mål som verkligen satte punkt för matchen. 1-6 var ett rent kämparmål, Hans Ottinger i Karlskrona tog in pucken i anfallszon och drog till pucken hårt.

Karl-Petter Pettersson i Mörrums mål kunde rädda ett ganska hårt slagskott men kunde inte hålla i pucken utan lämnade en retur som Erik Belin i Karlskrona påpassligt tog hand om, enkelt lade han in matchen sista mål 1-6.

Oscar Anderberg
oscar.anderberg@sr.se

Matchfakta

(0-1, 1-2, 0-3) Skott: 19-23

0-1 Joachim Ohlsson

1-1 David Nilsson

1-2 Viktor Ringberg

1-3 Daniel Brasar

1-4 Erik Belin

1-5 Daniel Brasar

1-6 Erik Belin

Publik: 2 250

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".