Strax innan klockan fyra kunde polisen bombtekniker placera flaskan med eter i den specialbyggda vagnen. Foto: Mia Boström/SR Blekinge
BLEKINGE

Fler sprängfarliga eterflaskor i Blekinge

När polisens bombgrupp var klar med att ta bort den sprängfarliga eterflaskan från Blekingesjukhuset konstaterades att det nu väntar mer arbete för polisens tekniker.

Jens Lindell som är informatör på landstinget uppger nu att man vid en inventering hittat fler flaskor med gammal eter.

– Man har hittat några flaskor till här på sjukhusområdet och ytterligare någon på sjukhuset i Karlshamn och på tandvården i Olofström, säger Jens Lindell.

Kraftig sprängverkan
Eter, som bland annat används i rengöring av instrument, kan bli instabil när den blir gammal och kan då ha en mycket kraftig sprängverkan. Jens Lindell säger att Bombgruppen nu behöver kallas in igen.

– Polisen kommer så snart de hinner ta bort flaskorna, säger Jens Lindell.

Polisens bombtekniker kunde strax innan klockan fyra ta hand om den eterflaska som hittades vid Blekingsjukhuset i Karlskrona.

En säkerhetsgrupp hade efter att socialstyrelsen gått ut och varnat att gammal eter kan vara explosiv inventerat Blekingesjukhusets förråd. Och det var i samband med inventeringen som man hittade flaskan med gammal eter.

Omedvetna om riskerna
All personal på Mikrobiologen på Blekingesjukhuset fick evakueras när polisens bombgrupp var på platsen för att ta hand om den här eterflaskan. Ann-Sofie Petersson är avdelningschef på mikrobiologen.

– Vi visste inte att det var så farligt att ah en gammal flaska eter stående i skåpen. Det känns lite omtumlande men vi hoppas att det här går bra så att vi ha en arbetsplats att gå till i morgon, säger Ann-Sofie Petersson.

Anna Törnkvist
anna.tornkvist@sr.se

Mia Boström
mia.boström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".