Peter Bäckström var med och grundade Teatersmedjan i Karlshamn. Foto: Mia Boström.
Karlshamn

20-årsjubileum firas med bok

Nästa år firar Teatersmedjan i Karlshamn 20 år. Det ska firas med en bok.

I redaktionen för boken finns bland annat Teatersmedjans förste verksamhetschef och en av grundarna Peter Bäckström. Numera är han docent i operaregi och skådespeleri på den Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn.

– En bok är så handgriplig, man kan har den i bokhyllan eller lägga fram den på bordet och titta i den till skillnad från alla de teaterföreställningar som vi håller på med som repeteras och spelas och sedan bara tar slut och inte finns längre, säger Peter Bäckström.

Poetisk och vacker
Ännu är det inte klart hur boken ska se ut eller vad den ska innehålla. Men något problem att fylla boken lär inte redaktionen som består av mellan fem och tio personer att få.

Under teatersmedjans 20 år har åtskilliga teateruppsättningar gjorts och Peter Bäckström har trots att arbetet just påbörjats sin bild klar om bokens innehåll.

– Jag skulle gärna se en bok där människor för vilka teatersmedjan har betytt något får komma till tals, så jag har tänkt med en väldigt poetisk och vacker bok.

Viktig för många
Teatersmedjan har varit viktig för många och Karlshamnsbon Anne Holmström gillar dess arbete med kultur och framför allt ungdomar.

– För ungdomarna har det väl betytt jättemycket och de har fått fram många fina killar och tjejer. Jag har varit och tittat någon gång då någon jag känner varit med och spelat.

Mia Boström
mia.bostrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".