karlskrona

Trafikkaos efter krock

Ett enormt trafikkaos blev följden av polisens omdirigering av trafiken efter en seriekrock på E22:an mellan Hasslö och Nättraby på onsdagskvällen.

Bilar och långtradare som var på väg mot Karlskrona leddes in på en liten väg där det blev tvärstopp.

Ann-Charlotte Olsson från Karlshamn var på väg till lasarettet, men fastnade på Tromtesundavägen.

– Det fanns inte en polis i närheten och vi satt fast under nästan två timmar, säger hon.

Seriekrock
Klockan var strax efter fyra på eftermiddagen när polisen fick larm om att fyra personbilar var inblandade i en trafikolycka.

Polisen var snabbt på plats för att dirigera om trafiken. Både bilar och långtradare leddes in på en liten väg mellan Hasslö och Nättraby. En väg som visade sig vara alltför liten för den tunga trafiken.

Kritisk
– Långtradare med stora släp och tunga timmerbilar hade inte en chans. Det fanns ingen plats för dem, det blev helt igenkorkat. Bilar försökte ta sig förbi men fastnade i leran, rena rama kaoset, säger Ann-Charlotte Olsson som är kritisk till hur polisen skötte omdirigeringen av trafiken.

– Det fanns inte en enda synlig polis efter att vi hade vinkats av E22:an, ingen som visade var folk skulle köra eller som kunde hjälpa till när det blev stopp på vägen mellan Hasslö och Nättraby.

Milan Djelevic
milan.djelevic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".