karlskrona

Polismiss vållade kaos

Polisen medger att man gjorde ett misstag när trafiken på E22:an dirigerades om efter seriekrocken igår eftermiddag.

När de tunga lastbilarna svängde in på den lilla alternativvägen mellan Hasslö och Nättraby, blev det tvärstopp och milslånga köer uppstod.

Kolla sträckan
– Man måste först undersöka hur det ser ut på sträckan, för att det inte ska uppstå sådana här problem. Man måste också tänka på att det finns bilar som är 24 meter långa och 2,60 breda som också måste kunna ta sig förbi, säger Ulf Fridvall, chef för trafikpolisen i Blekinge.

Den lilla Tromtösundavägen blev i går snabbt igenkorkad av tunga lastbilar och personbilar och alla de som hade hoppats på en vidare färd förbi olycksplatsen på E22:an fick se de planerna gå om intet.

Trafiken stod stilla i ett par timmar på den alternativa väg som polisen dirigerat om trafiken till.

Ingen polis
När kaoset uppstod fanns dessutom ingen polispatrull på plats och därför fick trafikpolisen inte kännedom om att det var stopp på den lilla vägen.

– Det är ju liksom för stunden man ska ta de här besluten, och vi har ju många unga, nya poliser som kanske ännu inte hunnit komma in i rätt tänk i sådana här sammanhang, säger Ulf Fridvall.

Kaos tidigare
Enligt honom bör man tänka sig för innan trafiken dirigeras om på grund av en olycka. På senare tid har trafikkaos uppstått vid ett flertal tillfällen då trafiken hänvisats till alternativa vägar.

– Vi har sett det vid flera tillfällen. Vid älgolyckorna nu senast när trafiken dirigerades om hade man ingen koll på trafiken från motsatt håll. Och då blev det stopp, säger Ulf Fridvall.

– Vi får helt enkelt se till att bli bättre på det här framöver.

Milan Djelevic
milan.djelevic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".