karlskrona

Vaccin tog snabbt slut

Uppdaterad 15:50

Under måndagsförmiddagen började landstinget vaccinera allmänheten mot den så kallade svininfluensan på flera håll i länet. Nu meddelar landstinget att vaccinet redan har tagit slut på Tullgårdens vårdcentral i Karlskrona och i Bräkne-Hoby.

I Karlshamn köade över tusen personer utanför vårcentralen på måndagsförmiddagen. Vid halv elvatiden hade omkring 700 personer fått det eftertraktade vaccinet, och då var det fortfarande flera hundra som köade i kylan.

Slut på två timmar
På Tullgårdens vårdcentral i Karlskrona tog vaccinet snabbt slut. Efter ett par timmar hade de 650 doser som fanns tillgängliga redan gått åt.

I Bräkne-Hoby började man vaccinera klockan nio. Men redan klockan åtta började människor ställa sig på kö, och vid halv tolvtiden var de 250 doserna också slut.

Även i på Rödeby vårdcentral tog vaccinet slut långt innan de skulle ha stängt.

Kan gå att omfördela
Jens Lindell som är informatör på landstinget säger att smittskyddsläkaren nu håller på att undersöka om det går att omfördela doserna.

Landstinget meddelar att i morgon kommer en sändning med 9 000 nya doser av vaccin till Blekinge. Det kommer dock inte att vara tillräckligt för att täcka behovet fram till nästa leverans som kommer till Blekinge på fredag.

Det kommer att finnas aktuell information på landstingets hemsida.

Kristina Klintin
kristina.klintin@sr.se