Karlskrona

Svårt vara ung arbetslös

För att belysa ungdomars problem att ta sig in på arbetsmarknaden hölls igår kväll en manifestation mot ungdomsarbetslösheten i Karlskrona.

Färska siffror från arbetsförmedlingen visar att det just nu är 2474 personer i åldrarna 18-24 år som är arbetslösa i länet.

20-årige Ahmed Mohammed från Karlskrona blev arbetslös för några månader sedan och han tyckte manifestationen var ett bra initiativ.

– Jag tycker det är bra att visa vilken situation vi befinner oss i, säger han.

Jobbig tid
Ahmed Mohammed tycker det är tungt att vara utan arbete.

– Det är jobbigt. Man bor hemma och vill flytta hemifrån men det funkar inte eftersom man inte har jobb och kan försörja sig, säger han.

Tända ljus
Ungdomarnas situation och svårighet att ta sig in på arbetsmarknaden stod i fokus under manifestationen. Förutom tal av politiker tändes också ljus som symboliserade varje arbetslös ungdom.

– Jag har varit arbetslös i omkring åtta månader och det känns inte bra att gå utan jobb, säger 19-årige Ilir Gerbeshi från Karlskrona.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista