Playtones vann tittarna och en plats i finalen

Brylkräm och skjortor i bästa rockabillystuk i svensk dansbandstappning gick hem hos svenska folket. The Playtones fick flest röster i SVT:s program Dansbandskampen och är nu klara för final.

Dansbandet The Playtones från Kallinge i Blekinge är nu klara för finalen i SVT. Första låten för bandet på lördagskvällen var klassikern ”Save the last dance for me” som mottogs väl av jury och publik.

Låg sömnlösa
Den andra utmaningen för kvällen var att framföra en vinnarlåt från schlagerfestivalen. Den uppgiften hade enligt bandets sångare, Stefan Jonasson, fått bandet att ligga sömnlösa under veckan.

Men The Playtones framförde sin egna tolkning av årets vinnare, norska ”Fairytale", som mottogs med jubel. Tolkningen hade egen stil och var genretydlig ansåg juryn. Publiken höll tydligen med eftersom bandet fick flest röster av de tävlande, något som dessutom gav dem en guldstjärna.

Tittarna gillar blandat
Den egna stilen av dansband blandat med rock och country tilltalar tittarna. Bandet har nu klarat sig genom tävlingarna där 6 band är kvar från ursprungliga 26.

I finalen möter The Playtones Blender och Titanix från kvällens omgång samt Torgny Melins, Zekes och Date som sedan tidigare är finalklara.

Dansbanden Bhonus och Casanovas åkte ut i kvällens program.