blekinge

Revyer från Blekinge sänds i hela Sverige

På trettondagen kommer hela svenska folket att kunna uppleva nyårsrevyerna i Blekinge. P4 Blekinges RevyRichard-gala kommer att direktsändas i P4 riks klockan 13-15 på trettondagen.

– Det är fantastiskt roligt att RevyRichard-galan har fått en så stark ställning att den nu sänds över hela landet. Det är ett mycket gott betyg åt revykulturen i länet, säger kanalchefen Göran Eklund.

Nytt är också att vi bara delar ut ett pris. Det blir lyssnarna och en tremannajury som tillsammans delar ut en RevyRichard till årets bästa revy.

Fyra revyer från Sölvesborg, Olofström, Karlshamn och Strångamåla tävlar mot varandra.

Thomas Deutgen från Dansbandskampen i SVT sitter i juryn tillsammans med Bengt Olsson som har lång erfarenhet av revyer och som tidigare var RevyRichards enväldige domare. Den tredje jurymedlemmen avslöjas senare.

Galan direktsänds från Stadsteatern i Karlshamn med Tova Nilsson och Patrik Franke som programledare.

Biljettsläpp till RevyRichard-galan är det klockan 9 måndagen den 14 dec. Biljetterna säljs på Karlshamns turistbyrå och i receptionen på Sveriges Radio Blekinge klockan 9-12 på vardagar. Biljetterna kostar 100 kronor stycket.

Detta är RevyRichard

RevyRichard är SR Blekinges revypris. Priset är döpt efter revyveteranen Richard Frigren (1913-2002) från Karlshamn.

Priset delas nästa år ut för sjunde gången.

RevyRichard och galan där revyerna i ett län gör en gemensam föreställning är unik i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista