blekinge

Landstingsrådet vill inte bli tavla

När landstingsrådet Bernth Johnson (S) går i pension vid årsskiftet blir det inte någon oljemålning av honom. Johnson tackar nu nej av ekonomiska skäl.

I Martinsonsalen på Wämö center i Karlskrona har Bernth Johnson under femton års tid svingat klubban som landstingsordförande och på väggarna i salen hänger oljemålningar på tidigare landstingsråd.

För dyrt
En oljemålning hade kostat landstinget omrking 100 000 kronor och det är en kostnad som inte är försvarbar i den bistra ekonomiska verklighet som råder inom landstinget just nu, menar Bernth Johnson.

 – Det har att göra med att det har blivit så kolossalt dyrt. Det är en kostnad på över 100 000 kronor för att göra en porträttmålning i olja och det tycker inte jag att man i dessa tider kan använda våra pengar till, säger landstingsrådet Bernth Johnson (S).

Billigare alternativ
Istället för oljemålning kommer nu ett billigare alternativ att väljas.

– Jag tror att det finns en teknik där man tar ett fotografi som man kan fästa på en duk så att det blir något liknande som en oljemålning.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista