Patrik Lindfors, Karlskrona HK. Foto: Oscar Anderberg
ISHOCKEY

KHK missar allettan

Karlskrona hockeyklubb gjorde vad de kunde för att nå spel i allettan. De besegrade Kungälv hemma med 5-3 men det räckte inte.

Nybro besegrade Olofström med 2-1 och det blir istället Nybro som tar plats i allettan.

Efter en bra öppning i matchen för Karlskrona mot Kungälv fanns det fortfarande hopp om en plats i allettan för supportrarna på arenan i Rosenholm.

Många bland de 2807 i publiken tittade lika mycket på jumbotronen som på matchen, där visades nämligen resultat från de övriga matcherna i serien.

Olofström - Nybro avgörande
För Karlskronas del var det helt avgörande för hur det skulle gå i matchen mellan Olofström och Nybro, vid förlust för Nybro hade Karlskrona kunnat ta klivet upp till allettan.

Karlskrona HK gjorde sitt jobb i matchen och vann med 5-3. Men det räckte inte hela vägen. Nybro besgrade Olofström med 2-1 på bortais och kunde därmed knipa platsen i allettan.

Väntade på resultat
Det var en speciell scen som utspelade sig på isen när alla spelarna i Karlskrona stod kvar på isen efter matchslut och inväntade resultatet från matchen i Olofström.

Ett 20-tal spelare tittar upp mot jumbotronen som visar de sista minutrarna från matchen Olofström-Nybro.

När sedan matchen är slut och Nybro besegrat Olofström, då tar det inte många sekunder förrän isen är tom på spelare och även arenan på publik.

Olofström till Allettan
Karlskrona tillsammans med Kristianstad kommer spela i fortsättningsserien efter jul medan Nybro tar klivet in i allettan tillsammans med Tingsryd, Olofström och Pantern.

Resultat från den sista och helt avgörande omgången:
Olofström - Nybro 1-2
Karlskrona - Kungälv 5-3
Mörrum - Kristianstad 4-5

Oscar Anderberg
oscar.anderberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista