holmsjö

Beslut om tågstopp i Holmsjö dröjer

Ett beslut om att behålla tågstoppet i Holmsjö, ändrades plötsligt under Blekingetraifkens styrelsemöte idag. Banverket har nämligen kommit med ett förslag om att bygga ett tågstopp vid Gullberna – men bara om tågen inte stannar i Holmsjö.

– Vi har att välja mellan att behålla stoppet i Holmsjö eller att Banverket gör en investering på en ny mötesstation, sa Gilbert Nilsson (C) i Blekingetrafikens styrelse.

En soppa
Frågan om tågstoppet i Holmsjö börjar utveckla sig till en riktigt soppa. En soppa där ständigt nya ingredienser petas in. Idag var tanken att Blekingetrafikens styrelse skulle sätta ner foten i frågan.

Det fanns ett färdigt förslag om att tågen på Emmabodabanan även fortsättningsvis ska stanna i Holmsjö. I alla fall fram tills dess att det är tekniskt möjligt att korta restiderna mellan Karlskrona och Växjö.

Just restidsvinsten har använts som argument för att slopa det korta stoppet i Holmsjö.

Gullberna eller Holmsjö?
Under Blekingetrafikens möte berättade VD Hans Jonasson att Banverket nu lämnat ett muntligt förslag där man är beredd att bygga en perrong vid Gullberna till en kostnad på femton miljoner kronor – men bara om man alla planer på ett tågstopp i Holmsjö skrinläggs.

– Det här måste diskuteras ytterligare en gång. Det kommer att bli ett extra sammanträde i ärendet någon gång i månadsskiftet mellan januari och februari.

Får vänta ännu mer
Nu tvingas de hårt prövade Holmsjöborna vänta ytterligare en tid på ett besked om vad som händer med tågstoppet.

– Jag tror att Holmsjöborna hade väntat sig ett beslut idag. Det här har ju hållt på så länge nu men vi får väl ta en ny omgång med det.

Milan Djelevic
milan.djelevic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista