karlskrona

Kortfilm från Blekinge kan vinna stort pris

Blekingefilmen Nudisten har nominerats till ett av världens största kortfilmpris. Filmen är en dokumentär och en av åtta filmer som är nominerade till priset Startsladden.

Filmens regissör My Sandström som är från Karlskrona är väldigt glad över nomineringen.

– Det känns ju jätteroligt eftersom filmen är ganska konstig, modig och väldigt annorlunda. Det gör det extra roligt att filmen blir uppskattad från början. Jag känner att nån gillar min idé, det gör mig glad, säger hon.

Vinner teknik och pengar
Startsladden är ett kortfilmspris som bland annat Resursföretagen för film och tv i Sverige ligger bakom. Priset är närmare 900 000 tusen kronor i filmteknik och kontanter att användas till vinnarens nästa film.

Kortfilmen Nudisten handlar om en kvinna som bestämt sig för att alltid vara naken och filmen är inspelad i Blekinge.

Visas på festival
Den kommer att visas för publik första gången den 30 januari under Göteborgs internationella filmfestival. Regissören My Sandström ser fram emot att publiken ska få se filmen.

– Det är ju hela målet med filmen, att den ska visas för publik. Det är det man har väntat på jättelänge. Det är jättepirrigt och jag hoppas att den tas emot väl och att folk uppskattar den lika mycket som jag gör, säger hon.

Annelie Lundin
annelie.lundin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista