K-G Svensson och Inger Persson tog ton i Konsthallen. Foto: Anna Lyrenäs/SR Blekinge
karlskrona

"Jazzen ska glädja fler"

Fler måste upptäcka jazzen! Det är uppdraget som Jazz i Karlskrona tagit på sig under nästa år.

De sensaste åren har intresset för jazz ökat stadigt i Karlskrona. När staden är "årets jazzkommun" under 2010 hoppas ordförande Inger Persson att fler upptäcker jazzens glädje.

Jazz är spelglädje
– En del säger att "jazz är jätteknepigt, det orkar jag inte lyssna på". Men då ska man komma ihåg att jazz är så mycket mer än så. En fantastisk spelglädje som faktiskt kommer hit till vår egen stad, säger hon.

Det är Karl-Gösta Svenson, moderat kommunalråd, som tar emot priset vid jazzårets första tillställning den 23 januari. Då spelar också Stockholm swing allstars.

– De levererar musik så att du kan bara inte sitta still. Det är ett bra sätt att fira ingången på det här jazzåret 2010, säger Inger Persson.

Publiken får stor roll
Men förutom det bandet kan inte Inger Persson avslöja några fler bokningar. Istället menar hon att publiken spelar stor roll för hur det utvecklar sig.

– Förhoppningsvis får vi fler medborgare som uppmärksammar vilka fantastiska musiker vi får till Karlskrona och det innebär att då kan vi leverera tätare konserter.

Anna Lyrenäs
anna.lyrenas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista