Blekinge

Få olyckor i halkan

Trots snö och halt väglag har det inträffat få olyckor på vägarna i Blekinge de senaste dagarna. Anders Knutsson är chef för polisavdelningen i Blekinge säger att Blekingeborna är bra på att köra bil.

– Jag måste ge ett gott betyg, vi har facit i hand så här långt med dåligt väder och få olyckor, säger Anders Knutsson.

Inga större olyckor
Det har skett några mindre sammanstötningar som bilisterna klarat av själva utan polisens hjälp. Men särskilt många större olyckor har det inte varit.

– Vi har inte haft större besvär förutom att det varit en singelolycka utanför Olofström. I övrigt har det varit lugnt på vägarna och det verkar vara uppenbart för alla att det är besvärligt väglag och tar det därför lugnare, säger Anders Knutsson.

Polisen tar inte in någon extrapersonal på grund av vädret, men har enligt Anders Knutsson en något ökad bevakning under resdagarna inför jul.

Planera i tid
Hans tips är att man är ute i god tid om man ska köra någonstans. Att man har bra vinterdäck och ordentligt skrapade rutor.

Just rutorna håller trafikpolisen extra koll på.

– Det ingår när vi har trafikkontroller under den här årstiden. Kommer det någon med igensnöade rutor så blir den personen stoppad och även rapporterad, säger Anders Knutsson.

Johanna Spogardh
johanna.spogardh@sr.se